מאת ציפי רומן
"תנועה היתה מאז ומתמיד עוגן לגביי. לא משנה מה קרה בחיי, בתנועה הרגשתי בבית, בשליטה, בטוחה. זה המקום השמח שלי", מספרת תמר שטיין קסמן (43), מאמנת, מטפלת ומסמיכת מורים בג'ירוטוניק (אימון גופני הוליסטי לתנועה טבעית ומרפאה), מפתחת שיטת BodyG (כלי לריפוי אנרגטי בתנועה ונשימה) ובעלים של סטודיו 8 ג'ירוטוניק בתל אביב. היא רוקדת מאז היותה בת ארבע, בנעוריה היתה רקדנית בלהקת מחול נחשבת, ומשהתגייסה ונאלצה להפסיק לרקוד, חוותה משבר.
אחרי השחרור למדה אימון גופני בווינגייט ובמשך מספר שנים היתה מדריכת כושר בסגנונות שונים. בהמשך יצאה עם בן זוגה (כיום בעלה) לשנת טיול בחו"ל, מתוכה חצי שנה בהוואי, שם לימדה מחול ועבדה עם גלעד ינקלביץ, "גורו" ידוע לכושר ואימון גופני, המתגורר באי.
כשחזרו ארצה, היא נרשמה להוראת מחול בסמינר הקיבוצים ובמהלך לימודיה לתואר פתחה בתל אביב בית ספר למחול לילדות. אחרי חמש שנים, חיפשה אפיק שבו תוכל לשלב כלים יותר טיפוליים עם עולם המחול ולפני כ-15 שנים, פגשה את הג'ירוקינסיס.
"אחת מחברותי ללימודים סיפרה לי שיש משהו שהוא כמו יוגה לרקדנים, שמשלב אימון עם ריקוד. הלכתי לשיעור אחד וכבר במהלך התרגול הראשון, שהיה לי מאוד טבעי, הרמוני ומדוייק, הרגשתי כאילו הגעתי הביתה וידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות."
- מה זה ג'ירוקינסיס?
"שיטת אימון בתנועה מעגלית, שפותחה בשנות השבעים על ידי ג'וליו הורבאט, רקדן בלט שחיפש פתרון לפציעות החוזרות ונשנות, שבאחת מהן קרע את גיד אכילס ואיבד את יכולתו לרקוד. הוא נסע למינזרים בדרום-מזרח אסיה, למד יוגה, צ'י קונג ומדיטציה ואסף כלים מכל השיטות כדי שהוא עצמו יוכל לחזור לרקוד. לאחר תקופת התבודדות באיי סולומון, הוא, אכן, חזר לרקוד ומשנות התשעים הגיעו אליו רקדנים ממקומות שונים כדי להשתקם מפציעות. אחרי מספר שנים הוא הוסיף לשיטה המקורית מיכשור וקרא לשיטתו החדשה ג'ירוטוניק."
- אז מהו ג'ירוטוניק?
"אימון גופני שיש בו תנועה מעגלית שעוזרת לגוף להגיע לריפוי כאבים, איזון והרמוניה של גוף-נפש, יוצרת חיבור שלנו לגוף ובין הגוף לנשימה ולתחושה הגופנית, ומניעה את הגוף בצורה מאוד טבעית וללא מאמץ. המיכשור מותאם לתנועה החופשית של הגוף ומאפשר תמיכה, תליה, הישענות – זאת, כדי לאפשר הרפייה של השרירים שאיננו צריכים לתרגול, כדי להתחבר למקום העמוק של התנועה בתוכנו." אחרי שנתיים-שלוש של תרגול בג'ירוקינסיס הוסיפה תמר את המיכשור לאימון הג'ירוטוניק
- מה סוג האנשים שבאים לאימון בסטודיו שלך?
"אנשים שזקוקים לריפוי מכאבים אורתופדיים ו/או כרוניים, אנשים שמעניין אותם הגוף וכאלה שמחפשים את הצעד הבא בהתפתחות התנועה ורוצים לשכלל את איכות תנועתם. עד כה עברו אצלנו מאות אנשים וחלק מהם נשאר אתנו כדרך חיים."
במהלך השנים למדה שיטות טיפול מגוונות (ביוארוגונומי, רייקי, אופנופונו ומדיטציה בודהיסטית) ובהמשך פיתחה דרך נוספת לשיפור התנועה. "עוד כילדה הייתי מאוד מחוברת לאנרגיה ויכולתי לראות בראיה פנימית איך האנרגיה זורמת בתוך הגוף וסביבו. הייתי רוקדת וכאילו רואה את הצורות שהגוף שלי מצייר במרחב, ואז חשבתי שאצל כולם זה ככה. עם השנים, תוך כדי טיפול באנשים, ראיתי את המקומות בגופם שבהם האנרגיה חסומה והרגשתי שאני בעצם מנחה אותם לנוע עם הצורות ויכולה לעזור להם להזרים את האנרגיה למקומות החסומים כדי שהגוף ישתחרר ויירפא. כי, מהו כאב? סימן של הגוף שיש בו תקיעות ואפשר לשחררו על ידי תנועה פיזית וגם תנועה של האנרגיה", היא מספרת. "תוך כדי עבודה עם אנשים, התחלתי לכתוב ולהפוך את הדרך שאני עובדת בה בצורה אינטואיטיבית – עבודה עם האנרגיה של הגוף בשימוש בצורות הגיאומטריות – לכלי שעוזר להביא ריפוי ואיזון לגוף, בעזרת שימוש בתנועה של השדה האלקטרומגנטי שלנו." לשיטה היא קוראת BodyG. בתקופת הקורונה, כשאנשים לא יכלו להגיע לסטודיו והיא עצמה התמודדה עם התקיעות, חשה לדבריה מעין קריאה להעביר את הידע שלה הלאה, לאחרים, הפכה את השיטה למתודה שכל אחד יכול ללמוד, ויצרה קורסים דיגיטליים שאנשים יכולים לתרגל בהנחייתה, בתרגול ביתי עצמאי. מאז, היא ממשיכה לייצר קורסים כאלה שמיועדים לתנועה שמרפאת כאב בעזרת ה-BodyG. בנוסף, היא מלמדת את השיטה בהנחייה פרונטאלית, בסדנאות וריטריטים. "באלה משתתפים אנשים שמחפשים ריפוי מכאב, אבל גם כאלה שרוצים לעבור תהליך של ריפוי ממתח, חרדה ומשבר, וכאלה שרוצים להתחבר לעצמם ולעשות רי-סטארט למערכת".
================
www.studio8.co.il