הריון היא תקופה של שינויים, וכל אישה חווה אותו אחרת. אנו עוברות מתחושות של רוגע, אופוריה ושלווה, לתחושות של קושי, כובד ואי נוחות. דרך נפלאה לעבור את חודשי ההיריון בקלות, היא לבצע פעילות גופנית מתונה ומודעת. הגוף שלנו משתנה לאורך חודשי ההיריון, והתנועה מאפשרת לנו לזוז יחד איתו ולסנכרן את עצמנו לשינויים. להישאר בתנועה זה אומר להיות בזרימה גופנית, לשפר את הסירקולציה להימנע מכאבים ופציעות.
נשים רבות מאמינות כי בזמן ההיריון, רצוי להימנע מביצוע פעילות גופנית חדשה, ומפחדות להתחיל. זהו מיתוס שחשוב לנפץ, מכיוון שאין כמו תרגול תנועה ונשימה בחודשי ההיריון, להרגשה טובה, שמירה על המשקל והכושר, ולשיפור הכוח בשרירים והגמישות במפרקים. לצורך העניין, חוסר תנועה מסוכנת הרבה יותר.
לא כל פעילות מתאימה להריון, ויש להתאים את העצימות, הדגשים והטכניקה לשלבים השונים של ההיריון. תרגול ג'יירוקינסיס, שיטת אימון הוליסטית המבוססת על תנועה מעגלית וזורמת, היא נפלאה, בטוחה ובריאה עבור נשים בהריון. יש בה את האיזון המושלם בין עצמה ורכות, חיזוק ושחרור, כיווץ והרפיה. ולמה זה כך חשוב? כי בהריון אנו חייבות למצוא את האיזון בין הניגודים האלה.
כאבי גב תחתון היא תופעה נפוצה לנשים בהריון. ככל שהבטן גדלה, המשקל של הבטן גדל והקשתות של עמוד השדרה גדלות, מה שמפעיל מערכת של עומסים על גב התחתון ורצפת האגן. כוח המשיכה מושך אותנו למטה גם מבפנים, ואם שרירי רצפת האגן והליבה אינם מספיק חזקים כדי לתמוך בדחיסה של הגב התחתון, נוצר כאב בגב התחתון, ובחיבור של הסאקרום, החוליה הראשונה בבסיס האגן עם האגן ועם החוליות שמעליה. הכאב נובע מחוסר תנועתיות. חיזוק של רצפת האגן, על ידי עבודת מרכז עמוקה ביחד עם הנעה של החוליות התחתונות להתארכות ופתיחה של הגב התחתון, הם הדרך לטפל ולמנוע את הכאב שנוצר מעומס על הגב התחתון. בסרטון שלפניכם תרגילים משיטת ג'ירוקינסיס המדגימים כיצד לעשות את זה.
דגשים לעבודת חיזוק רצפת האגן.
יש לשים לב להימנע מכיווץ של השרירים החיצוניים העליונים של הבטן, ולהתמקד בחיזוק של השרירים העמוקים, ובייחוד רצפת האגן, על ידי תרגול של כיווץ הסוגר הקדמי של רצפת האגן (הנרתיק) וקירוב של עצמות הישיבה אחת לשנייה, להצרה של האגן. בג'ירוקינסיס אנו קוראים לזה NARROWING OF THE PELVIS הצרה של האגן, וזה קורה בתיאום עם הנשימה, יחד עם הנשיפה של האוויר.העקרון המרכזי הוא שתוך כדי תנועה מתרחשת נשיפה וכיווץ של רצפת האגן ובחזרה מהתנועה יש שחרור של רצפת האגן בשאיפה. השחרור של רצפת האגן לא פחות חשוב.
ככל שגופך ותחושותייך משתנים במהלך ההיריון, כך גם התרגול הגופני. את בוודאי תבחיני שמה שמתאים בהתחלה, כבר לא מתאים לקראת הסוף… שמרי על גמישות, והתאימי את אופן ביצוע התרגילים למצב של ההריון ולתחושה של גופך, מתוך מודעות לשינויים.
הגישה הטבעית להריון ולידה, גורסת כי אלו הם תהליכים טבעיים ואם זה אפשרי, מוטב להשתמש בכמה שפחות התערבות רפואית ומשככי כאבים. יחד עם זאת, במציאות, כל לידה היא אירוע אישי והבחירות של כל אישה הן אינדיבידואליות. אין נכון ולא נכון, יש מה שנכון עבורך.
אם בחרת בלידה פעילה, וגם אם לא, חשוב לדעת כיצד לשחרר את רצפת האגן ולהכין את הגוף לקראת הלידה.
לקראת סוף ההיריון יותר חשוב לתרגל שחרור של רצפת האגן ולאפשר לרצפת האגן להיפתח ולהשתחרר, כדי לאפשר את ההתברגות של התינוק בתעלת הלידה וצוואר הרחם. רצפת אגן בריאה יודעת גם להתכווץ וגם לשחרר מתוך כוונה ורצון מודע לעשות כן. השליטה על הכיווץ והשחרור של רצפת האגן אינו מובן מאליו. הוא כרוך בתרגול מודע מתוך מודעות וחקירה.
החיבור לגוף שלך בזמן הזה הוא חשוב לא רק לשמירה על הבריאות הגופנית, לאפשר תמיכה טובה וללדת בבטחה, אלא גם לחיבור בין גוף ונפש. לרגשות שלך יש ביטוי פיזי בגוף, והתחושות הגופניות מלוות ברגש. ככל שתקדישי זמן רב יותר לתנועה ונשימה כך תיצרי חיבור עמוק יותר לעצמך, לתחושות ולרגשות שעולים בך, ולתינוק שגדל בתוכך. הקדישי זמן בכל יום של ההריון שלך להקשבה, תנועה ונשימה. זהו זמן מופלא ללמוד שיעור על שחרור, הקשבה לאינטואציה ולקול הפנימי שלך.
ג’ירוטוניק היא שיטת אימון מעולה לזמן ההריון ולאימון אחרי לידה, עוזרת לתמיכה שרירית של הבטן העמוקה ופתיחה של המקומות החסומים בגוף.
התרגול עגול, רך ועוצמתי כאחד ומאפשר לגוף לשאת את השינויים של התקופה הזו בקלות ובחן.
אנו מציעים שיעורי ג’ירוטוניק וג’ירוקינסיס פרטיים וקבוצתיים לנשים בהריון ואחרי לידה לחיזוק הגוף ורצפת האגן.
לכתבה של תמר על אימון אחרי לידה
בסטודיו 8 שיעורים קבוצתיים לנשים אחרי לידה עם התינוקות, בהן תוכלו ללמוד כיצד
לכבד את המצב העדין של הגוף אחרי הלידה, ולתמוך בו לתהליך שיקום וחיזוק נכון ובריא.
מאת תמר שטיין קסמן
מאמנת מטפלת ומסמיכת מורים בשיטת ג'ירוטוניק וג'ירוקינסיס
בעלים של סטודיו 8 לג'ירוטוניק בת"א