בימים אלו, של הסגר, אנחנו נמצאים באותה סביבה (הבית) וחוזרים על אותם דברים (זומים…). ההשפעה של זה עלינו היא דלדול של המוח, ניוון של הגוף, ופגיעה במצב הרוח. הישיבה הארוכה מול המחשב והמסכים גורמת ללזרימה לא אחידה של האנרגיה בגוף, לכאבים, עייפות, ותחושה של כבדות אנרגטית.
תנועה מודעת ומרפאה
תנועה מתונה שמשלבת ריכוז, מודעות, ונשימה כמו בשיטת ג'ירוטוניק, ג'ירוקינסיס והגיאומטריה הגופנית, שומרת על הבריאות שלנו לפי מודל שלושת המימדים- גוף, נפש, רוח. כשכל אלה מאוזנים, נשמרת הבריאות שלנו. חשוב להעניק לגוף איזון הוליסטי בשלושת הגורמים שמשפיעים עליו: גוף, נפש, ורוח. האימון בשלושת במימדים יוצר מכלול מרפא ומאזן שיותר שינוי אמיתי ועמוק.
5 טיפים – איך להתחיל לתרגל
1. הדרגתיות- אין צורך באימונים קיצוניים. אין ציפיה שאדם שרק התחיל ללכת ירוץ מרתון. לאט לאט, תהליכיות היא שם המשחק
2. מידתיות – לא לתרגל אם כואב. כאב הוא סימן למשהו שלא עובד טוב, ואז צריך לעשות פחות. להוריד בקצב, בטוח התנועה, במשקל, בחזרות. פחות זה יותר.
3. ללמוד דברים חדשים – כדי ליצור שינוי אמיתי, צריך לנסות דברים שעדיין לא ניסינו. למידה של תחום חדש שדורש ריכוז ומודעות כמו ריקוד, ג'ירוטוניק, שיש בהם היבט מדיטטיבי, מוריד רמות סטרס ומחדש את התאים במוח. אף פעם לא מאוחר להתחיל משהו חדש.
4. התמדה – תרגול יומיומי הוא קריטי ליצירת שינוי גופני. הקניית הרגלים יומיומיים גם אם פרקי תרגול קצרים, עושים אפקט רב יותר מאשר שיעור של שעה בשבוע. חשוב לחזור שוב ושוב על האימון כדי שיוטמע בגוף וכדי שתהיה הסתגלות בלמידה. הפאשייה (רקמת החיבור) שלנו אוהבת שמניעים אותה כל יום. כך היא נשארת בריאה.
4. תעשו את מה שאתם אוהבים – הסוד להתמדה הוא הנאה! המוטיבציה באה מתוך תשוקה וכיף, ממה שגורם לכם לרצות לתרגל שוב ושוב ומשאיר טעם של עוד. גם אם אתם לא מצאתם את זה בהתחלה, זכרו שזה רק עניין של זמן. עדיין לא מצאתם את מה שאתם אוהבים. תמשיכו לתרגל, ככל שתשכלל היכולת תגבר ההנאה והזרימה. אין דבר כזה ש"אני לא אוהב לזוז", יש רק "לא מצאתי עדיין את מה שאני אוהב"…